marți, 16 noiembrie 2010

Dragoste la prima vedere?


Astazi, la ora de Romana, pornind de la romanul "Ion" am ajuns in a discuta dragostea la prima vedere. Pentru inceput, eu am cautat o...definitie...pentru a ii spune asa:

Dragostea la prima vedere depaseste logica, ratiunea si nu poate fi controlata. Nu l-ai vazut niciodata, nici macar nu e "genul tau", dar este suficient un zambet sau o privire fugara pentru ca viata sa ti se schimbe. Simti ca nu mai esti tu insati. Ai impresia ca il cunosti de-o viata, iar soarta v-a pus fata in fata in jocul dragostei. In fata acestei magii, cum ar putea un sceptic sa creada?

Ei bine, eu sunt acel sceptic. Nu cred. Si astazi am auzit pareri impartite. Bine am fost cam singura care a spus ca nu exista. Din punctul meu de vedere, nu te poti "indragosti" doar de fizicul unei persoane. In cazul in care iti "cade" fata atunci cand il/o vezi, e doar atractie fizica. Dar pentru a vorbi despre dragoste, trebuie sa exista o anumita chimie intre persoane. Compatibilitatea personalitatilor.

Bine, acesta este doar punctul meu de vedere. As vrea sa stiu si parerile voastre: dragostea la prima vedere este reala sau este doar o iluzie?

5 comentarii:

  1. Este reală, cât se poate de reală... Chimia se simte. Uite, la mine şi la Geanina aşa s-a întâmplat. Pe bune...

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista dragostea la prima vedere, dar nu e de durata. Eu la concluzia asta am ajuns. Da, exista o atractie, dar este pur...fizica. Nu e niciun pic de chimie, de sentiment in ea. Si asta este urat, pt ca de multe ori unul ajunge sa se implice si pe celalalt il doare undeva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, ai dreptate. Dragostea la prima vedere nu exista. Ceea ce impresioneaza la o fixare din priviri este corpul. Dragostea, desi cuprinde si indragirea trupului, nu se limiteaza la acesta. Pe masura ce o relatie evolueaza in timp frumusetea fizica scade in importanta, aluneca intr-un plan secund. Aceasta deoarece alte forte ale sufletului isi fac aparitia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca exista , si o spun din propria-mi experienta. Exista si chimie si sentimentul real al iubirii. Poate dura sau nu asta depinde de alti factori care vin pe parcurs. Nu e neaparat sa fii atras fizic de cineva ca sa te indragostesti la prima vedere , poate fi si altceva si anume modul de a gandi , bunatatea , zambetul , starea de spirit . Exista :)

    RăspundețiȘtergere