vineri, 12 februarie 2010

Ninge la Roma!


La Roma ninge vineri pentru prima dată după o pauză de aproape un sfert de secol.



Ultima ninsoare de proporţii s-a înregistrat la Roma în noaptea de 10 spre 11 februarie 1986, când în unele cartiere stratul de zăpadă a atins chiar şi 45 de centimetri, informează agenţiile de ştiri italiene.



În ultimul sfert de secol a mai nins în 2002 şi 2005, dar numai în unele zone ale capitalei Italiei şi în cantităţi neînsemnate

Dacă turiştii care sunt în acestă perioadă la Roma sunt încântaţi de Coloseumul aflat sub zăpadă sau de Fontana di Trevi albă, localnicii din capitala Italiei sunt preocupaţi de faptul că nu au lanţuri la maşini sau haine adecvate.

Tocmai de aceea mulţi dintre ei, în urma previziunilor meteorologice, au optat vineri pentru mijloacele de transport în comun. În mai multe cartiere din sudul Romei traficul este blocat.

Şoferii care nu au maşinile echipate de iarnă circulă cu maximă prudenţă. În regiunea Lazio mai sunt afectate de ninsori zonele Castelli şi Pomezia, în vreme ce Aeroportul Ciampino (aflat la aproximativ 15 kilometri de Roma) a fost închis din cauza vizibilităţii scăzute. La această oră nu sunt curse dinspre sau spre România.

Mai multe monumente din capitala italiană, cum ar fi Colosseum, Fori Imperiali şi Bocca della Verita au fost închise în prima parte a zilei.

Acest val de ninsoare cuprinde toată partea de centru şi sud a Italiei. La Potenza – regiunea Basilicata, zăpada cade cu intensitate, circulaţia fiind îngreunată.



De asemenea, se înregistrează ninsori şi în unele zone din Napoli. În insula Sardinia ninge de peste 16 ore.

SURSA

5 comentarii:

  1. hmmm...ne paste o noua era glaciara? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce schimbari de temperatura...
    Oare ce ne mai asteapta?Sa ninga in iulie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am auzit din sursa sigura , ca si undeva in Sicilia doar a fulguit .

    RăspundețiȘtergere
  4. Prevad cea mai calduroasa vara pe care a trait-o omenirea vreodata.... stiu ca suna ca si cum as fi Nostradamus :)), dar..... poate nu am dreptate :-j

    Nici nu stiu cum sa numesc clima asta Cretacico-Nuclearo-glaciara

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca Liviu ar putea avea dreptate.

    In lume parca se face o intorsatura ciudat de neplacuta.

    RăspundețiȘtergere