miercuri, 22 decembrie 2010

Si e Craciun...


Si uite ca vine Craciunul...Tot orasul e imbracat de sarbatoare, luminite peste tot, fericire. Gospodinele pregatesc deja masa de Craciun. Lumea fuge dupa cadouri, se reunesc familii care poate nu s-au mai vazut de la Craciunul trecut. Pe toate drumurile vezi copii care alearga cate o sanie in timp ce tipa de fericire. Pana aici e totul bine, feeric. Singura parte ce ma deranjeaza la Craciun e faptul ca a devenit ceva comercial. Mult prea comercial.

Si mai e ceva ce nu inteleg. De cativa ani incerc, dar nu pot sa inteleg de ce de Craciun trebuie sa se faca atata panarama. De ce de Craciun se ajunge in spital din cauza exceselor alimentare? Si de ce a devenit un adevarat slogan: " De Craciun fii mai bun..." adica? adica poti fi o pramatie in restul anului si daca de Craciun iti dai seama ca trebuie sa faci ceva bine esti ok? Pai asta nu inseamna teatru? Si teatru de proasta calitate pentru ca pe celalalt il iubesc. Nu spun ca nu sunt de acord, trebuie sa fim mai buni, dar nu pentru ca e Craciun ci pentru ca suntem Oameni, sau cel putin asta ne place sa spunem ca suntem.

Dar sa lasam tot ce ne deranjeaza. Hai sa respectam acel citat gresit si comercial si sa fim mai buni. Sa uitam de criza, de politica, de orice altceva si sa ne bucuram de sarbatoare. De abia astept ajunul sa primesc colindatori, sa colind si eu la randul meu si sa simt cu adevarat ca e Craciun. Pana data viitoare Simplu Muritor va ureaza un Craciun magic alaturi de toti cei dragi!

4 comentarii:

  1. Da..asa e, din pacate, neamu' romanesc abuzeaza de chestiile astea cu scopul de a umfla burta, de a ajunga a 2a zi la spital ca urmare a indoparii cu junk-food de bunavoie...adevar graiesti tu, adevar ce adesea ne calca orice speranta de craciun...

    RăspundețiȘtergere
  2. Crăciun fericit şi numai bine alături de cei dragi!

    Cristi şi Geanina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun fericit si tie :*

    Si bine ca ai spus, ar trebui sa incercam sa fim mereu buni, mai mult si mai mult in fiecare zi, nu doar de Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciun fericit si tie, Gabi :) merci de urare...

    RăspundețiȘtergere