duminică, 12 mai 2013

Amprente


Deschise ochii si fixă tavanul cu privirea. Cuvintele încă se mai auzeau în ecou în capul lui, ca o rugăciune. De ce trebuia să aibe o voce atât de dulce? De ce simţea un fior rece pe spatele gol, care mangâia aceleaşi aşternuturi în care, cu lacrimi în ochi, ea îşi depunea jurământul cu...Oare cât timp a trecut?

Închise ochii, sperând ca va adormi iar, că îl va lăsa în pace. Asta era tot ce putea cere, o noapte în care să nu îi vadă ochii albaştri în faţa lui, spunându-i te iubesc. O oră în care să nu viseze că îi atinge din nou corpul gol, şi să nu mai simtă că fiecare fir de păr de pe corpul lui se mişcă la atingerea pielii ei de catifea. Voia să nu îi mai simtă respiraţia caldă, în timp ce ii declara iubirea într-o lume ce părea redusă la doi.

Dar închise ochii şi iar ea, cu părul blond pe pieptul lui, cu picioarele goale încurcate cu ale lui, desenându-i cercuri cu unghiile mici pe braţ. Iar el, fixând tavanul, mângâindu-i părul, şi jucându-se cu o suviţă mai blondă decât restul. Soarele încălzea draperiile negrele, iar alarma începu să sune zgomotos. Ea îşi ridică încet capul şi îşi privi comoara în ochi. El zâmbi. N-aveau nevoie de cuvinte. Când albastrul se încrucişa cu verdele din ochii lui, toată lumea se oprea în loc şi spunea "te iubesc" împreună cu ei. Şi ei ii tremura sufletul. Şi el se cutremura cu toată existenţa lui.

Leneşă, se ridică din pat, şi se întinse în faţa lui. El stătea nemişcat şi îi privea mişcările de felină adormită, şi urmele de aşternuturi de pe coapse. Fixă cu privirea acele linii fine, care tăiau în carnea fragedă de copilă. Voia să îşi plimbe degetele pe ele, să le sarute, să traseze peste ele alte linii, cu limba lui pe care o simţea de foc. Dar nu voia să le strice. Voia să ramana acolo, încrustate în carnea ei, tatuaje care să-i amintească de noaptea asta, de prima noapte în care s-au îmbrăţişat în patul lui.

Ea, îl observă. Se întoarse spre el, şi nu il sarută. Nu îl atinse. Doar îşi apropie buzele de urechile sale...
Şi o să las urme de iarnă, să le cauţi în patul tău, în fiecare dimineaţă, din fiecare zi, din fiecare vară.

Un comentariu: