sâmbătă, 27 februarie 2010

Ghiocei


O singura zi pana cand este oficial primavara.Ne luam ramas bun de la iarna grea care a trecut si privim cu caldura spre viitor

Va doresc o primavara insorita si plina de caldura in suflete si de bucurii!

luni, 22 februarie 2010

Imi pare rau


Ea era sufletul sau pereche,regina lui,dorinta,visul,o alta lume.El reprezenta toata fericirea din lume prentru ea,refugiul sau.Fiecare moment petrecut impreuna reprezenta pentru cei doi un moment desprins de lume.

Se cunosteau de o viata,chiar daca erau doar doi tineri de 20 de ani.S-au inteles bine din prima zi in care s-au cunoscut.Au crescut impreuna si,odata cu ei,a a crescut si dragostea dintre ei.

Erau prieteni,iubiti,amanti,complici...Se iubeau mai presus de orice limita.Se visau imbratranind impreuna,si nu se temeau sa isi arate iubirea fata de alte persoane.Toata lumea ii invidia si ii iubea in acelasi timp.Era imposibil sa nu iubesti doi tineri care traiau doar pentru dragostea lor,care te faceau sa te gandesti la marile povesti de dragoste gen Romeo si Julieta.

Din pacate,nu toate povestile cu printi si printese sunt reale.Si nici povestea lor nu s-a terminat cu ,,..si au trait fericiti,inconjurati de copii si flori,pana la adanci batraneti...,,.Povestea lor s-a terminat chiar mai rau decat si-ar fi putut cineva imagina.

La data de 14 Ianuarie 2003 toate canalele de stiri anuntau moartea tinerei.Baiatul nu stia nimic,el o astepta sa vina acasa...ii era dor de ea,si simtea ca ceva rau se va intampla.Cand a auzit stirea nu stia ce sa creada,nu vroia sa creada.A plans,a plans dupa ea mult.Dupa un an de la moartea ei a inceput din nou sa interactioneze cu alte persoane,insa era schimbat.Era un mort umblator.Nu mai avea sentimente pentru nimeni,nu ii mai pasa de nimic,decat de iubita lui,care il astepta undeva,si pe care de abia astepta sa o vada.

S-au m-ai indragostit multe femei de el,era un barbat frumos,nimeni nu ii putea rezista.Insa el nu vedea in femeia de care se indragostise doar partea care semana cu iubita lui,si incerca si pe aceasta sa o faca sa semene cu ea,sau vorbea atat de mult de ea incat toate femeile il paraseau cu ochii in lacrimi.

Intr-o zi,se plimba prin parcul prin care obijnuia sa se plimbe cu tanara lui mireasa.Era o adevarata durere sa il privesti.Stralucirea ochilor sai albastri se stinse,se prefacu intr-o lumina rece,ce iti dadea fiori.

La un timp nu mai aparu nici el.Lumea incepu sa isi faca griji.Familia sa l-a gasit mort in casa pe care planuia sa o cumpere pentru a o imparti cu iubita sa.Alaturi de corpul sau au gasit si urmatorul mesaj:
,,Nu apartin acestei lumi.Ea ma asteapta si stiu ca acum putem fi impreuna pe veci.

Imi pare rau.,,

duminică, 21 februarie 2010

Mania Telefoanelor Mobile


Intr-o zi,fiind in masina,am auzit la radio ca aproximativ 5 miliarde din populatia globului are achizitionat cel putin un telefon mobil.Iar de atunci ma intreb daca nu cumva devenim prea tehnologizati,scuzati termenul.

Si am si o intrebare.Cat dintre voi ati avea vointa de a renunta la telefonul mobil?.Eu nu as renunta,dar nu imi explic de ce.

Astept parerile voastre.

vineri, 19 februarie 2010

Cascadorii Rasului

Nu aveam ce face acum 10 minute si am descoperit accidental acest filmulet.Merita vazut,eu inca mai rad.Nu as vrea sa pateasca nimeni ce au patit acesti oameni,dar totusi e foarte amuzant.Enjoy!

Puteti lasa un comentariu cu parerea voastra

miercuri, 17 februarie 2010

Deşeuri nucleare, depozitate în România?


Fiind putin bolnava si plictisita,in cautarile mele internaute fara sens am descoperit acest articol care mi-a astras atentia.

Potrivit presei britanice, România s-ar afla printre ţările care negociază găzduirea unui depozit pentru deşeuri nucleare produse în Uniunea Europeană

Deşeurile nucleare din Uniunea Europeană ar putea fi transportate în Europa de Est, una dintre posibilele locaţii fiind România.

Reziduurile nucleare vor fi stocate în depozite subterane, conform planurilor analizate de statele membre UE, relatează The Times în ediţia electronică.

Potrivit cotidianului, proiectul ar putea obţine aprobarea Comisiei Europene la sfârşitul acestui an, pe fondul reapariţiei interesului pentru energia nucleară.

Negocierile pe tema transportării şi stocării sunt purtate cu opt ţări : Olanda, Italia, Polonia, România, Slovacia, Lituania, Slovenia şi Bulgaria.

Oficialii acestor ţări urmează să se întâlnească din nou în luna mai.

În Slovenia, un depozit pentru deşeuri nucleare cu un nivel scăzut de radioactivitate este în construcţie în localitatea Vrbina, situată în estul ţării.

În iulie 2009, comunitatea locală a acceptat construirea acestuia în schimbul unor despăgubiri anuale de cinci milioane de euro, potrivit Asociaţiei nucleare mondiale.

Până în prezent, foarte puţine ţări din lume au construit un depozit permament pentru deşeurile nucleare.

Restul ţărilor păstrează materialele în instalaţii provizorii.

Olanda dispune numai de 30 de metri cubi de deşeuri nucleare cu un nivel înalt de radioactivitate.

În Marea Britanie sunt peste 1900 de metri cubi de deşeuri, iar Franţa deţine cantităţi similare.

Programul nuclear dezvoltat în Olanda este mic, iar costurile construirii propriului depozit ar ajunge la circa două miliarde de euro.

Alte state UE implicate în proiect, precum Slovacia, Lituania şi Slovania, se confruntă cu provocări similare.

Deoarece au doar unul sau două reactoare, aceste ţări ar prefera să suporte împreună costurile construirii unui depozit geologic.

Bulgaria şi România au câte două reactoare, în vreme ce Slovania dispune de un reactor pe care-l partajează cu Croaţia.


Intrebarea mea este: Ce se intampla cu noi oameni buni?

vineri, 12 februarie 2010

Ninge la Roma!


La Roma ninge vineri pentru prima dată după o pauză de aproape un sfert de secol.



Ultima ninsoare de proporţii s-a înregistrat la Roma în noaptea de 10 spre 11 februarie 1986, când în unele cartiere stratul de zăpadă a atins chiar şi 45 de centimetri, informează agenţiile de ştiri italiene.



În ultimul sfert de secol a mai nins în 2002 şi 2005, dar numai în unele zone ale capitalei Italiei şi în cantităţi neînsemnate

Dacă turiştii care sunt în acestă perioadă la Roma sunt încântaţi de Coloseumul aflat sub zăpadă sau de Fontana di Trevi albă, localnicii din capitala Italiei sunt preocupaţi de faptul că nu au lanţuri la maşini sau haine adecvate.

Tocmai de aceea mulţi dintre ei, în urma previziunilor meteorologice, au optat vineri pentru mijloacele de transport în comun. În mai multe cartiere din sudul Romei traficul este blocat.

Şoferii care nu au maşinile echipate de iarnă circulă cu maximă prudenţă. În regiunea Lazio mai sunt afectate de ninsori zonele Castelli şi Pomezia, în vreme ce Aeroportul Ciampino (aflat la aproximativ 15 kilometri de Roma) a fost închis din cauza vizibilităţii scăzute. La această oră nu sunt curse dinspre sau spre România.

Mai multe monumente din capitala italiană, cum ar fi Colosseum, Fori Imperiali şi Bocca della Verita au fost închise în prima parte a zilei.

Acest val de ninsoare cuprinde toată partea de centru şi sud a Italiei. La Potenza – regiunea Basilicata, zăpada cade cu intensitate, circulaţia fiind îngreunată.



De asemenea, se înregistrează ninsori şi în unele zone din Napoli. În insula Sardinia ninge de peste 16 ore.

SURSA

joi, 11 februarie 2010

''Be my lady''

Am descoperit aceasta melodie prin octombrie,dar nu am mai ascultat-o pana saptamana asta.Eu spun ca este superba,si nu m-am putut abtine sa nu o pun si aici.Va puteti spune si voi parerea.

In special m-au impresionat versurile si de aceea aici prezint varianta cu versuri a melodiei.

luni, 8 februarie 2010

Live Like We're Dying




Asculta mai multe audio Muzica
O melodie,care transmite un mesaj superb

Vrem simplitate




Bună tuturor,


Astăzi am avut la ora de Română o discuţie foarte interesantă,despre atitudinea profesorilor.Şi clasa mea a ajuns la concluzia că profesorul ideal este cel care este deschis in faţa elevilor şi care explică pe inţelesul lor,nu prin mii de definiţii pe care nu le explică.

Unde vreau să ajung cu asta?

Pai aici.Cred că este o întrebare bună,pe care nu ştiu caţi dintre noi şi-au pus-o.De ce trebuie să facem din orice lucru mărunt altul imens?Doi.De ce ne învârtim în jurul cozii atunci când dăm un răspuns în loc să fim fermi şi să ştim să impunem punctul de vedere.Iar intrebarea care mă framântă cel mai mult.Cine e de vină?Sistemul,noi,sau cine?

marți, 2 februarie 2010

Ultima zi?


In urma unui vis foarte..ciudat..mi-a venit in minte o intrebare pe care vreau sa v-o adresez si voua.

  • Daca ati sti ca astazi este ultima zi din viata voastra ce ati face?

Eu cred ca mi-as lua ramas bun de la toti prietenii mei,si probabil as face ceva ce nu as face cu alta ocazie.